Bir otomobil 245km.gittikten sonra mola veriyor. Daha sonra 314 km daha gidiyor. otomobil kaç m ...?

'4'ncü Sınıflar' forumunda Rapertuar tarafından 29 Ara 2017 tarihinde açılan konu

Bu Sayfayı Paylaş

  1. Rapertuar

    Rapertuar Üye Üye

    Katılım:
    24 Ağu 2017
    Mesaj:
    42
    Alınan Beğeniler:
    13
    Ödül Puanları:
    8
    1. Bir otomobil 245km. gittikten sonra mola veriyor. Daha sonra 314 km daha gidiyor. otomobil kaç m yol gitmiştir?

    2. Alinin boyu 138cm keremin boyu 122cm ve halalin boyu keremin boyundan 130mm daha uzundur. Buna göre üçünün boylarınn toplamı kaç m kaç cm dir?


    → Cevap ←

    1cm=10mm

    1km=1000m

    1cm=10mm
    1m=100cm

    → Çözüm ←

    Soru1 → Bir otomobil 245 km gidip mola veriyor ardından tekrar 314 km gidiyor buna göre kaç METRE gitmiştir.

    Gittigi yolları Topluyoruz

    245+314=559km

    559km→ 559000m

    Soru2→ Alinin boyu 138cm keremin boyu 122 cm Halilin boyu keremin boyundan 130mm daha uzunmuş 3 unun toplam boyu kaç METRE dir.

    ilk Halil in boyunu bulacağız.

    130mm→13cm

    122+13=135

    135+122+138=395

    395cm→3m95cm veya 3,95m

    → Cevaplar ←

    Soru1→ 559000m

    Soru2→ 3m95cm veya 3,95m

    Kolay Gelsin
     

Bu Sayfayı Paylaş